General Motors byter namn på ny Buick-modell

General Motors, den amerikanska biljätten, tvingas byta namn på en ny Buick-modell som ska lanseras i den franska delen av Kanada nästa år. Orsaken? Dess namn, LaCrosse, är fransk-kanadensisk slang för en "runkare".
Då de lokala cheferna för General Motors i Kanada fick reda på att LaCrosse är en vanlig slangterm både bland unga och gamla tvekade de inte att direkt gå ut med att bilen inte ska heta just det. De kan trösta sig med att även andra biltillverkare har liknande problem i olika regioner av världen...
Mitsubishi tvingades byta namn på sin Pajero-modell i alla spansktalande länder, eftersom även "Pajero" just betyder "runkare". Toyotas modell Fiera visade sig vara kontroversiell i Puerto Rico, där ordet betyder "ful gammal käring". Fords Pinto-modell floppade i Brasilien p.g.a. att man inte visste att ordet på portugisisk slang betyder "en liten penis".
Kanske är det bättre att, som Volvo, använda enkla bokstäver och siffror på nya bilmodeller... Möjligtvis kan S80 eller V70 kanske vara termer för något kinky i vissa esoteriska kretsar, men det är i alla fall inte slang för "runkare"!
Källa: www.bbc.co.uk


[2003-10-26] Flashback.se

Inga ramar? Klicka här!